FN: Vi kan bremse temperaturstigningerne

FN: Vi kan bremse temperaturstigningerne

Rapport fra FN’s miljøprogram UNEP vurderer, at vi kan begrænse den globale temperaturstigning til ca. 3 til 3,5 grader i år 2100. Det vurderes samtidig, at 2-gradersmålsætningen er inden for rækkevide.

 

De fleste af verdens lande bidrager med CO2-reduktioner til den forventede klimaaftale i Paris. Bidragene er dog ikke nok for at nå 2-gradersmålsætningen, men det er et vigtigt skridt på vejen. Uden reduktionsbidragene forventes temperaturen at stige med mere end 4 grader i år 2100. Med reduktionsbidragene er den globale temperaturstigning ca. 3 til 3,5 grad i år 2100, og 2-gradersmålsætningen er inden for rækkevide.

 

UNEP-rapporten viser den samlede effekt af reduktionsbidragene som 146 lande pr. 1. oktober 2015 havde fremlagt. De mange reduktionsbidrag dækker næsten 90 pct. af de globale udledninger, og bidragene har skabt øget optimisme om, at det kan lykkes at vedtage en global klimaaftale ved COP21 i Paris.

Det er forventningen, at resultatet fra COP21 i Paris vil være en rammeaftale. Efterfølgende vil der være et stort arbejde med færdigforhandlinger og implementering af aftalen. Det vurderes af Energi-, forsynings- og klimaministeriet at Danmark kan spille en vigtig rolle i det efterfølgende implementeringsarbejde, og at aftalen samtidig skaber øgede eksportmuligheder for danske virksomheder.

 

Læs mere her

Erhvervsstyrelsen skal gøre opmærksom på, at Scope 1 og 2 værdierne for el og fjernvarme er opdateret i 2018. Scope 3 værdierne mangler opdateringer. Der kan alternativt anvendes andre nationale eller internationale CO2-beregnere.
Gå til CO2-beregneren
På Klimakompasset kan du få inspiration til at udarbejde en klimastrategi, som kan reducere din virksomheds udledning af CO2 og andre drivhusgasser.